Hutspot geopend!

Na de afgelopen succesvolle jaren, met winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, heeft Hutspot zijn vijfde vestiging  aan de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven geopend! In het centrum van Eindhoven breidt Hutspot zijn ruimte uit om creatief talent een platform te bieden waar ze hun producten kunnen laten zien en ook verkopen. Naast onder meer fashion en design, is er in deze ruimte ook weer plek voor kunst en meer.

Oprichters Nick van Aalst, Reinier Bernaert en Pieter Jongens besluiten ongeveer vier jaar na de opening van het eerste mini-warenhuis in Amsterdam een vestiging te openen in Eindhoven. De winkel is te vinden op een echte A-locatie, het pand is gelegen aan de Nieuwe Emmasingel 44. Het pand beslaat meer dan 700 vierkante meter en is hiermee qua netto-winkeloppervlak ook direct de grootste Hutspot vestiging. Al deze vierkante meters zullen binnenkort gevuld zijn met producten van aanstormend talent, design, kunst, kleding en accessoires. De nadruk zal liggen op creatief talent uit de regio Eindhoven. Dit zal worden afgewisseld met zorgvuldig geselecteerde grotere merken uit binnen en buitenland.

De nieuwe vestiging heeft een strakke uitstraling. Een hoge, witte ruimte met industriële elementen, afgewisseld met felle kleurcombinaties en geometrische vormen geven het geheel een speels karakter. Eindhoven was voor Hutspot een logische volgende stap; ‘Er gebeurt in Eindhoven zoveel op creatief vlak, alleen al via de Design Academy, dat het bijna noodzakelijk is dat al dit moois wordt gebundeld in een platform op een centraal punt in de stad. Wij hopen die functie te kunnen vervullen’, aldus Arjen Roos, Creative Director van Hutspot.

 

Lancering van nieuwe samenwerkingen

De opening van de nieuwe vestiging zal ook de lancering betekenen van een aantal in het oog springende nieuwe samenwerkingen. Zo zal designer MANDY VAN DER HEIJDEN, afgestudeerd aan de Design Academy, de entree van de winkel voorzien van een gigantisch 3D kunstproject. Hutspot lanceert een sportswear collectie in samenwerking met ANOUKXVERA. Deze twee dames zijn in 2015 gestart met de ontwikkeling van een eigen sportswear label, waarbij functie en fashion samen worden gebracht in sportleggings en tops met sterke prints. Samen met Hutspot ontwikkelingen zij een nieuwe print. Deze zal in beperkte oplage beschikbaar zijn in alle Hutspot vestigingen. Fashionlabel HENK maakt tassen en kleding van ‘vergeten’ stoffen uit de jaren ’80 en ’90. In samenwerking met Hutspot zal HENK een shirt en broek ontwikkelen, die exclusief bij Hutspot verkrijgbaar zijn.

 

THE ØATMEAL BAR

In samenwerking met The Happiness Cafe wordt er speciaal voor Hutspot een horecaconcept ontwikkeld. THE ØATMEAL BAR brengt je een selectie aan gezonde gerechten gebaseerd op granen, fruit & verse ingrediënten met als hoofdrolspelers granen & goede koffie. De naam kent zijn herkomst in Scandinavië en omarmt de calming eigenschappen van havermout. Een greep uit het aanbod; cold pressed juices, bio yoghurt met havercruesli, smoothie met yoghurt, aardbeien & havermout; whatever floats your oat.